ACTIVITEITEN 2023
Stichting ‘De Eetbare Stad’ organiseert méér dan alleen de Moestuinschool.
Hieronder volgt een overzicht met korte toelichting.
Neem voor vragen of voor meer informatie contact met ons op info@moestuinschoolamsterdam.nl
– Moestuinplantjesverkoopdag (Moestuinschool en Voedseltuin IJplein)
– Specials (Tolhuistuin en Moestuinschool)
– Open dagen Moestuinschool – met gastlessen
– Afval naar Oogst – compost maken
– Workshop ‘wegwijs in biologisch moestuinieren’
– Begeleiding van jouw eetbare groen
– Opzetten Moestuinschool in andere steden
Moestuinplantjesverkoopdag tijdens 24H Noord (Moestuinschool en Voedseltuin IJplein)
Na het succes van 2022 organiseren we op zaterdag 13 mei wederom een moestuinplantjesverekoopdag. Je bent tussen 12:00 en 16:00 uur welkom om je opgekweekte zaad of plantjes op de tuin te verkopen. Je kunt ook plantjes bij ons kopen, groenteplantjes en andere plantjes. In 2023 is er een samenwerking met Voedseltuin IJplein. We organiseren beide een workshop, achter elkaar en verkoop is op dezelfde dag. Onze workshop ‘Biodiversiteit op de Moestuin’ wordt gegeven door Nicky van ‘Mot in Mokum’. Deze begint om 12:30. Verder is er een groene-lintjestocht die de twee tuinen verbindt en ook leidt naar ‘Noorderbloemen’ op de Heggerankweg.
Op 13 mei is ook 24H Noord, er is dus méér te doen in Noord. Check de website op iamsterdam
Special tijdens Open Tuinen Dagen Amsterdam (Tolhuistuin en Moestuinschool)
Wegwijs in de wondere wereld van eetbare bloemen. Samen met onze buren van de Tolhuistuin organiseren we tijdens de Open Tuinen Dagen een zomeravond over eetbare bloemen op de tuin. Met bloemen op je bord wordt eten uit de tuin extra feestelijk: geur, kleur en smaak zijn spannend en zinnenstrelend. We beginnen in de tuin van de Tolhuistuin waar drie deskundigen je zullen meenemen in hun ervaring met het kweken en koken met eetbare bloemen. Het tweede deel van de avond is buiten op de Moestuinschool, vijf minuten lopen van de Tolhuistuin. Daar zien we de bloemen groeien en gaan we ze tenslotte ook echt proeven. Een avond vol inspiratie om zelf aan de slag te gaan met het telen van eetbare bloemen.
Zaterdag 17 juni 20:00 tot 21:45 uur
Reserveren via de Tolhuistuin.
Open dagen Moestuinschool – met gastlessen
Vier keer zet de Moestuinschool het tuinhek extra ver open voor mensen die overwegen om zich in te schrijven voor het nieuwe jaar. Met gastlessen door inspirerende sprekers, een ‘meet and wied’ met de tuinlui van 2023 en meer
– Zaterdag 22 juli 12:00 – 16:00 – we starten om 12:00 met een gastles activistisch tuinieren met Iris Poels
– Zondag 3 sep 12:00 – 16:00 – soepdag en samenkomst voor tuinlui ‘aller tijden’
– Zaterdag 23 sep 12:00 – 16:00 – Burendag met gastles
– Knoflookdagen eind oktober / begin november: nieuwe cursisten komen alvast naar de tuin om knoflook te planten die ze in 2024 gaan oogsten.
Ook voor mensen die nog willen inschrijven
Afval naar Oogst – compost maken
De Moestuinschool doet mee aan het project Afvalnaaroogst. We zoeken GF-donors uit de buurt, die hun groente- en fruitafval (GF) aan ons willen doneren. Wij gebruiken die op de tuin. Zie ook www.afvalnaaroogst.nl Wil je meedoen? Stuur een berichtje naar info@moestuinschoolamsterdam.nl en je ontvangt van ons instructies en een schillenmandje.
Workshop ‘wegwijs in biologisch moestuinieren’
Heb je een Volkstuin, project of locatie waar je een groep mensen bij elkaar kunt krijgen die méér willen weten over biologisch moestuinieren? Wat het is, wat het van je vraagt en hoe je ermee kunt beginnen? We hebben een workshop van 1,5 – 2 uur waarin de basis wordt uitgelegd. We werken op basis van jullie project en jullie vragen en op jullie locatie. Neem contact met ons op om de details door te nemen en een datum af te spreken.
Richtprijs is 15 euro per deelnemer, maar kan afhankelijk van de vraag en situatie meer of minder zijn.
Begeleiding van jouw eetbare groen
Docenten van de Moestuinschool geven ook in jouw eigen tuin advies over (beter) gebruik van eetbaar groen. Dat doen we voor organisaties en voor particulieren.
Uurtarief 42,50 voor advies en ontwerp en 30,00 voor de aanleg.
We doen géén onderhoud, maar adviseren wel wat ervoor nodig is om je eetbare groen optimaal te laten groeien en bloeien en soms weten we iemand die het onderhoud graag doet.
Oud-cursisten van de Moestuinschool kunnen altijd via e-mail adviesvragen stellen zonder dat daar kosten aan verbonden zijn.
Neem contact op via info@moestuinschoolamsterdam.nl
Opzetten Moestuinschool in andere steden
Moestuinschool Rotterdam? Moestuinschool Deventer? Hoe mooi zou het zijn als elke stad zijn moestuinschool zou hebben? En dat je niet het wiel hoeft uit te vinden, maar ons kunt inhuren en ons materiaal kunt overnemen om jouw team in sneltreinvaart aan de gang te krijgen? Onder de vleugels van Stichting ‘de eetbare Stad’?
Het is nu alleen nog maar een idee, maar heb je een plek en een team, neem contact op.