ACTIVITEITEN 2023

Stichting ‘De Eetbare Stad’ organiseert méér dan alleen de Moestuinschool.
Hieronder volgt een overzicht met korte toelichting.
Neem voor vragen of voor meer informatie contact met ons op info@moestuinschoolamsterdam.nl

Moestuinplantjesverkoopdag (Moestuinschool en Voedseltuin IJplein)
Specials (Tolhuistuin en Moestuinschool)
Open dagen Moestuinschool – met gastlessen
Afval naar Oogst – compost maken
Workshop ‘wegwijs in biologisch moestuinieren’ 
Begeleiding van jouw eetbare groen
Opzetten Moestuinschool in andere steden

Moestuinplantjesverkoopdag (Moestuinschool en Voedseltuin IJplein)

Na het succes van 2022 organiseren we half mei wederom een moestuinplantjesverekoopdag. Je bent welkom om je opgekweekte zaad of plantjes op de tuin te verkopen. Wij doen dat ook. In 2023 is er een samenwerking met Voedseltuin IJplein. We organiseren beide een workshop, achter elkaar en verkoop is op dezelfde dag. Zodra de datum vast ligt staat deze in onze agenda.

Specials (Tolhuistuin en Moestuinschool)

Tuinburen werken samen om drie ‘specials’ van de Moestuinschool aan te bieden. In mei, juni en juli een avondles, als de avonden lang zijn en we laat buiten kunnen zijn. Een les bestaan altijd uit theorie, gesprek, wandeling van tuin-naar-tuin en zelf iets doen. Zodra data, tijden prijs en onderwerpen bekend zijn, vind je die hier. Verkoop via de Tolhuistuin, waar de avond begint. Bij mooi weer is het tweede deel van de les buiten op de Moestuinschool.

Open dagen Moestuinschool – met gastlessen

Vier keer zet de Moestuinschool het tuinhek extra ver open voor mensen die overwegen om zich in te schrijven voor het volgende jaar. Met gastles, ‘meet and weed’ en meer

– Zaterdag 29 juli 12:00 – 16:00 – gastles en meer
– Zondag 3 sep 12:00 – 16:00 – soepdag voor tuinlui ‘aller tijden’
– Zaterdag 23 sep 12:00 – 16:00 – Burendag met gastles
– Knoflookdagen eind oktober / begin november: nieuwe cursisten komen alvast naar de tuin om knoflook te planten die ze in 2024 gaan oogsten.
  Ook voor mensen die nog willen inschrijven.

Afval naar Oogst – compost maken

De Moestuinschool doet mee aan het project Afvalnaaroogst. We zoeken GF-donors uit de buurt, die hun groente- en fruitafval (GF) aan ons willen doneren. Wij gebruiken die op de tuin. Zie ook www.afvalnaaroogst.nl Wil je meedoen? Stuur een berichtje naar info@moestuinschoolamsterdam.nl en je ontvangt van ons instructies en een schillenmandje.

Workshop ‘wegwijs in biologisch moestuinieren’ 

Heb je een Volkstuin, project of locatie waar je een groep mensen bij elkaar kunt krijgen die méér willen weten over biologisch moestuinieren? Wat het is, wat het van je vraagt en hoe je ermee kunt beginnen? We hebben een workshop van 1,5 – 2 uur waarin de basis wordt uitgelegd. We werken op basis van jullie project en jullie vragen en op jullie locatie. Neem contact met ons op om de details door te nemen en een datum af te spreken.

Richtprijs is 15 euro per deelnemer, maar kan afhankelijk van de vraag en situatie meer of minder zijn.

Begeleiding van jouw eetbare groen

Docenten van de Moestuinschool geven ook in jouw eigen tuin advies over (beter) gebruik van eetbaar groen. Dat doen we voor organisaties en voor particulieren.
Uurtarief 42,50 voor advies en ontwerp en 30,00 voor de aanleg.
We doen géén onderhoud, maar adviseren wel wat ervoor nodig is om je eetbare groen optimaal te laten groeien en bloeien en soms weten we iemand die het onderhoud graag doet.
Oud-cursisten van de Moestuinschool kunnen altijd via e-mail adviesvragen stellen zonder dat daar kosten aan verbonden zijn.

Neem contact op via info@moestuinschoolamsterdam.nl

Opzetten Moestuinschool in andere steden

Moestuinschool Rotterdam? Moestuinschool Deventer? Hoe mooi zou het zijn als elke stad zijn moestuinschool zou hebben? En dat je niet het wiel hoeft uit te vinden, maar ons kunt inhuren en ons materiaal kunt overnemen om jouw team in sneltreinvaart aan de gang te krijgen? Onder de vleugels van Stichting ‘de eetbare Stad’?

Het is nu alleen nog maar een idee, maar heb je een plek en een team, neem contact op.