ACTIVITEITEN 2023

Stichting ‘De Eetbare Stad’ organiseert méér dan alleen de Moestuinschool.
Hieronder volgt een overzicht met korte toelichting.
Neem voor vragen of voor meer informatie contact met ons op info@moestuinschoolamsterdam.nl

Moestuinplantjesverkoopdag (Moestuinschool en Voedseltuin IJplein)
Open dagen Moestuinschool – met gastlessen
Afval naar Oogst – compost maken

Moestuinplantjesverkoopdag

Na het succes van 2023 organiseren we op zaterdag 14 mei wederom een moestuinplantjesverkoopdag. Je bent tussen 12:00 en 16:00 uur welkom om je opgekweekte zaad of plantjes op de tuin te verkopen. Je kunt ook plantjes bij ons kopen, groenteplantjes en andere plantjes. Er is tijdens deze dag ook weer een gastles.

Verdere informatie volgt snel.

Open dagen Moestuinschool – met gastlessen

Een paar keer per jaar zet de Moestuinschool het tuinhek extra ver open voor mensen die overwegen om zich in te schrijven voor het nieuwe jaar. Met gastlessen door inspirerende sprekers, een ‘meet and wied’ met de tuinlui van 2024 en meer

– Zaterdag 14 mei 12:00 – 16:00 – opentuin ,plantjesverkoopdag en gastles in één
– Zondag 14 sep 12:00 – 16:00 – opentuin met gastles
– Knoflookdagen eind oktober / begin november: nieuwe cursisten komen alvast naar de tuin om knoflook te planten die ze in 2024 gaan oogsten.
  Ook voor mensen die nog willen inschrijven

Afval naar Oogst – compost maken

De Moestuinschool doet mee aan het project Afvalnaaroogst. We zoeken GF-donors uit de buurt, die hun groente- en fruitafval (GF) aan ons willen doneren. Wij gebruiken die op de tuin. Zie ook www.afvalnaaroogst.nl Wil je meedoen? Stuur een berichtje naar info@moestuinschoolamsterdam.nl en je kan langs komen op een van de opentuin ochtenden voor instructies en een schillenmandje.