Inschrijven

We starten in de eerste week van februari met een nieuw jaar van tien les maanden, dus t/m november. Zo maak je het hele seizoen mee op de tuin. Stuur ons een mail via info@moestuinschoolamsterdam.nl als je je aan wil melden. Vermeld je postadres, mobiele telefoonnummer. De lesdagen zijn op dinsdag of donderdag, laat ook weten of je een voorkeur hebt. Heb je geen voorkeur opgegeven, dan delen we je in op de dag waarop het meeste plek is.

Kosten en bevestigen

Sta je eenmaal ingeschreven dan ontvang je een eerste factuur van 125 euro inschrijvingskosten, door die te betalen bevestig je definitief je plek.
Betaal op tijd, anders laten we mensen toe die zich na jou hebben ingeschreven, vol = vol.

De opleidingskosten zijn daarna 110,- euro per maand, totaal betaal je dus 1x 125 inschrijving, plus 10x 110 lesgeld = 1.100 euro. Het lesgeld dien je voorafgaand aan de start van het jaar in één keer te betalen. Die factuur ontvang je in december of januari. Geef het aan als je hem vóór 31 december wil ontvangen. Is het bedrag te hoog om in één keer dan kan het in twee termijnen, één binnen twee weken na ontvangst van de factuur, de tweede uiterlijk eind april.

Dit is inclusief 21% btw, de oogst, gebruik grond en gereedschappen.

Elk jaar zijn er een paar plekken voor mensen die de opleiding heel graag willen volgen, maar niet het volledige bedrag kunnen betalen. Informeer naar de regeling om gebruik te maken van een ‘suikeroom’ of ‘suikertante’ die de helft van het lesgeld bijlegt.

Jaaroverzicht

Een jaarkalender ontvang je na betaling van het lesgeld, daar staan de 20 lesdagen op van 10-16 uur, in alle overige weken (ca. 25 weken) is er een ‘open tuinochtend’, waar één van de tuinders aanwezig is voor vragen. Lesdagen vallen niet in de schoolvakanties.

Commitment

Denk er goed over na dat je er echt een heel jaar mee bezig bent. We werken in tuingroepjes van drie of vier mensen, zodat je elkaar op kunt vangen in vakanties of bij ziekte. Een tuin heeft namelijk geen vakantie. Aan de andere kant: een tuin ìs als vakantie: lekker buiten in weer en wind fysiek bezig zijn en genieten van nieuwe smaken, geuren en ervaringen.

Vooraf een kijkje nemen

Check ook onze agenda, je kunt nu al een keer op de tuin langskomen op een open tuinochtend, voor geïnteresseerden organiseren we af en toe een activiteit ter kennismaking waar je nu al aan kunt deelnemen. En maak het avontuur alvast mee op Instagram en Facebook.

Suikerooms en suikertantes gezocht

We zoeken elk jaar suikerooms en suikertantes. Mensen die dit initiatief een warm hart toedragen, maar zelf geen tijd hebben om een jaar lang lessen te volgen. Spreekt dit je aan? Sponsor dan een beursstudent, waarvan je de helft van het lesgeld betaalt. Dan kan iemand die wel tijd, maar geen geld heeft toch het programma volgen. Dit gaat anoniem. Stuur voor meer informatie een mail naar info@moestuinschoolamsterdam.nl met als onderwerp ‘suikeroom’ of ‘suikertante’