MOESTUINSCHOOL 2021 LESDAG 4Opdracht 1:

Alle groenten op een rij en per familie

Op deze PDF vind je alle groenten die we dit jaar in de tuin gaan telen, gesorteerd per familie en de hoeveelheid per m2. Zaai, plant en oogstmomenten staan er niet bij. Die staan wel op het volledige teeltplan die je na deze les via de email van ons krijgt.
Je kunt dit overzicht gebruiken als oefenteeltplan: eens kijken wanneer jij het zou zaaien, planten en oogsten.

https://www.moestuinschoolamsterdam.nl/wp-content/uploads/2021/02/Overzicht-families-en-soorten-2021.pdf

Opdracht 2:

Botanische tekening maken

Kies nu uit de volledige lijst opnieuw een ‘favoriete groente’. Neem je voor deze groente dit jaar extra goed te leren kennen. Zoek hiervan afbeeldingen of foto’s op internet in verschillende groeistadia (zaad, kiemplant, plant, bloem, vrucht) en maak er een botanische tekening van op basis van foto’s of illustraties die je op internet kunt vinden. Let op: het gaat hier niet om tekentalent. Het gaat om de kennismaking: hoe ziet het blad er precies uit? Hoe zit die vast aan de steel? Een botanische tekening natekenen is prima. Later herhaal je deze tekening met een echte plant.

Opdracht 3:

Filmpjes kijken :

‘The Victorian Kitchen Garden’ februari en maart vind je onder het tabblad lees- en kijktips. Februari aflevering gaat in op het telen voor de wintermaanden. Maart aflevering is precies waar wij nu (eind feb/begin maart) ook staan: grond bevroren en nu?

Velt: Schuiven met de plantfamilies 1:13 min https://www.youtube.com/watch?v=wxgF7tM7rqY

Roteer met je groentetuin (engels gesproken) 7:48 uitleg bij een digitaal ontwerpprogramma, laat heel goed zien hoe vruchtwisseling werkt en wat de vrijheden zijn: https://www.youtube.com/watch?v=H0zP5dI0y1c

Test de bodemkwaliteit met de onderbroekentest 2:46 min https://247green.nl/bodemkwaliteit-testen-begraaf-je-onderbroek/